Wednesday, September 30, 2009

ABANG BERHENTI, "MR E" LAGI & HAPPY BIRTHDAY TO ME


Akhirnya hari ini, pada tanggal 30 haribulan september 2009 bersamaan dengan hari lahir abang yang ke 25 tahun,
abang telah pun "bersara" secara terhormat di kilang tempat abang mencari rezeki selama ini. Senang cerita abang berhenti dengan mnghantar notis perletakan jawatan selama sebulan.




Bukan main chabottt jer....dan bukan juga main "GEGAR-GEGAR" yer...paham2 sudahlah......


Hari ni dari pagi abang dah ceria2 selalu walaupun kat luar hujan tersangatlah lebatnya kan, seolah2 menangisi pemergianku.....
( Lariiiiii....perasann......)

Gigihnya abang bekerja untuk hari terakhir ni demi menyempurnakan sisa tugas yang ada, tapi banyak ler bebenor job order hari ni. Makanya tinggalah barang 6 ke 7 helai lagi yang tak sempat abang siapkan. Maklumlah, pukul 5 abang dah stop buat kerja, Bermaaf-maafan lah kaedahnya. Habislah dari belakang sampai ke hadapan abang bermohon ampun dan maaf. Mana yang abang tak sempat nak minta maaf tu kalau ada yang menyinggah ke blog ni, mohon diampunkan salah dan silap abang kat korang yer. Mana yang termencarut, termengata, termaki apa semua tu sorrylah yer. Sesungguhnya abang hanyalah manusia biasa yang tak lepas dari melakukan kesilapan.

Pada Mr E....sorrylah aku masih tak rasa nak minta maap kat ko pun. Memanglah tak baik kan. Tapi aku tetap tak boleh lupa apa ko dah buat. Aku tak sangka betul. Walaupun time kau gaduh ngan kak mah tu, aku ni terlibat sipi2 jer, aku tetap tebalkan muka ni gi umah ko minta maap baik2 kan. Memanglah aku rasa macam nyesal sikit time tu, sebab aku rasa kalau aku tak bagitau kak mah mungkin kak mah pun tak naik angin. Dan bila kak ju nasihat kat aku, buat aku berfikir mungkinlah salah aku semua tu terjadi. Tapi yang tak bestnya tetiba aku terdengar ada orang bagitau aku kau pergi cerita kat dia yang aku pergi rumah kau minta maaf dengan kau sambil nangis2. Aku ulangi....SAMBIL NANGIS2. Pandai nya kau buat skrip kan. Hey pelakon lelaki terbaik....aku nak tanya kau, kalau orang nak pergi minta maaf dengan seseorang adakah orang tu akan minta maaf sambil ketawa berdekah-dekah? Mestilah time tu muka aku ala2 cam orang insaf campur sedih sikit lah kan.....tapi yang pasti aku tak ada lah nak menangis.....lagi2 pulak aku rasa loya bil lepas aku minta maaf ngan ko hari tu, kau terus cakap dengan aku macam ni,

".....bla...bla....kita kalau nak naik kenalah dengan usaha sendiri.....bla...bla.....bla.....
apa yang abang dengan Din dapat hari ni semua adalah dari hasil usaha kami sendiri...."


Wah...wah..wah...statement kau macam gaji kau dah naik banyak lah konon.....aku tak paham apa yang kau dapat. Kalau banyak yang kau dapat kenapa dah dua tiga kali kau GEGAR GEGAR satu kilang kata kau nak berhenti. Siap buat pengakuan kat sana sini......last2 kau tetap di sini.

Dan kenapa kau nak nasihat aku macam tu....kenapa kau ingat aku cuba nak jatuhkan kau ker??????? Please lah.....tak main lah busuk2 hati ni..... ko tanyalah, Pernah tak sapa2 budak lelaki kat kat kilang tu yang dengar aku kutuk dan bercerita pasal kau.....tak ader yer..... Kalau engkau, aku tak taulah kan. Aku hanya bercerita pasal engkau dengan orang2 yang sedia tahu siapa engkau yang sebenarnya.


Hey kalau orang tak nak cakap dengan kau, jangan nak salahkan orang lain. Cermin diri sendiri dulu. Orang takkan benci kau hanya sebab aku atau orang lain hasut.....perangai kau sendiri yang menentukan semua tu. Cara paling senang cuba tengok dalam store lah...semua orang kat dalam store tak suka nak bercakap dengan kau. Cuma kak ju dan din jer yang masih boleh bercakap dengan kau. Yang lain2 termasuk aku semua terpaksa cakap kalau melibatkan kerja. Din pun sebab memang dia jenis manusia yang baik. Walaupun dia tau apa yang kau cakap pasal dia kat belakang dia. Ko ingat kami ni bodoh ke?????? Semua yang ko citer kat sapa2 pun dalam kilang ni, hampir 90% daripadanya akan sampai ke pengetahuan kami balik yer. Kalau kami jahat kenapa orang bagitau kami balik??????? Lu fikirlah sendiri.....Kami ni bukan macam sesetengah mereka yang bekerja di luar department store yang boleh kau persendakan dengan lakonan tahap maksima kau tu.Semua ilmu seni lakon dan taktik2 kau kami dalam store dah boleh baca.

Orang yang lama kenal aku tau siapa aku.....

DAN ORANG YANG DEKAT DENGAN KAU AKHIRNYA AKAN TAU JUGA SIAPA KAU YANG SEBENARNYA......

Nak tau kenapa....KERANA KAU ADALAH INSAN YANG SELALU MENGANGGAP DIRI KAU BETUL DALAM SEGALA HAL.....

BERLAGAK MAT SALEH CELUP........ ada ker ayat yang sepatutnya guna perkataan " i am worried....." kau pergi guna "i am scared....."

dengan bangganya pulak tu kan.dah lari maksudnya tu....Kalau niat kau nak belajar tak heranlah kan.....tapi orang boleh beza lah antara nak belajar ngan nak menunjuk. Mantapkan vocabulary dulu yer....kau ingat kami tak tengok ker, kau kalau depan orang bukan main lagi speaking konon, bila tak der orang tengok kau bersembang, pandai pulak berbahasa melayu. Jangan cakap aku buat citer, saksi dalam store ramai.



Kau asyik canang satu kilang, tempat2 kerja kau dulu best...jawatan kau dulu pun best juga tapi, KENAPA KAU BERHENTI????? PERSOALAN YANG HAIRAN KAN??
Aku agak kes nya mesti sama ngan dalam store sekarang ni. Aku ingat lagi sebelum ni kau GEGAR KAU CITER KAU PANDAI MAIN GITAR.
tapi bila LEE bawa gitar dia. Aku tengok satu lagu pun kau tak boleh goreng.....orang yang tak GEGAR macam kau contohnya Shidee, Fazdly ngan Lee boleh pun main.
Oooooo malunya. Tetiba lepas tu aku tak dengar dah citer kau main gitar, tetiba main DRUM pulak....Whateverlah kan.Haruslah kau tau, walaupun umur aku baru 25 tahun aku boleh baca perwatakan seseorang dengan secebis pengalaman yang aku ada. Tapi ikhlas ku katakan bahawa kau adalah insan yang paling aku tak sangka wujud dalam dunia nyata ni..... ingat dalam drama jer ada.seorang yang penuh dengan kepura-puraan. aku masih ingat lagi lakonan mantap kau depan auditor, bukan main lagi kan. Kalau kau rasa aku buat cerita tanyalah Maliza ngan Din. Mereka pun nampak. Siap terkedu lagi sebagaimana aku pun terkedu dengan lakonan kau. Tapi kalau kau tanya pun buat apa, buat malu je. Baik kau buat macam biasa je.... Bukan aku tak cuba untuk berbaik2 dengan kau....dah banyak kali, tapi tak boleh sebab bila nak bersembang dengan kau, mesti kau nak kutuk orang. Tak der topik lain ker? Macam kau je yang betul....sebab tu aku memang tak boleh nak join ngan ko. Dan satu lagi nasihat aku.....kalau kau baca lah kan.... Bawa-bawa lah senyum sentiasa. Tak ada orang suka tengok muka kita yang masam.....Kalau kau terbaca tulisan aku ni jangan cuma tersentap kosong je yer....bawa-bawalah berubah. Ingat orang tak kan benci kau kerna orang benci kau.....Mesti ada sebab. Ubah sebab tu dulu, dan kau tengok perlahan-lahan orang akan berbaik dengan kau, dan kau pun akan rasa bahagia jer.....tapi kena ingatlah senyum jangan plastik....mesti dari hati.
Aku kutuk2 ko ni pun aku tak boleh perasan macam aku ni baik sangat kan. Aku pun tak tau nasib aku macam mana lepas ni.Apa pun harap ko boleh berubah.............dan Maafkanlah aku kalau kau ikhlas.......Assalammualaikum.


dan untuk yang terakhir kali,
TERIMA KASIH KERANA MENGAJAR AKU APA ITU ERTI
BUAT BAIK BERPADA-PADA.....


Tetiba jer jadi upacara lepas geram abang kan.....tapi lepas taip abang lega lah sikit....itu nama nya terapi tau......

oklah nak tengok tak hadiah2
yang abang dapat sempena berhentinya abang
dan lahirnya abang pada tarikh hari ni....
ada juga gambar kengkawan abang dan aktiviti abang...

Jangan terkejut...jangan terkejut...
ya memang ini gambar Super Model Tyra Banks Yang popular tu
tetapi soalan aBaNG.....kira teka teki lah kan....siapa kah Tyra Banks 10 Tahun kemudian????

fiza dengan kak Ita, dua orang kawan abang yang kerja kat Office Department. Suka bergurau dan suka tersenyum...dan salah seorang dari mereka....memang selalu feeling tangkap sedih...senang citer Nangis lah kan......Tapi yang pasti Dua-dua Baik.....


Dari kiri, Maliza, Kak Mah, Abang, Kak Liza, dan Kak Ju

Ni duit Raya yang kilang bagi kat Abang....apa???? Sikit????
Tapi kau ada???? Tak der kan......tak der diam....

Kek ni kak Tina bagi......Cute jer kan.....

Bila hadiah bersatu....kau milikku.....
Pulangkan cinta hatiku.....yang dikau musnah...bla..bla...bla...
Tetiba feeling lagu "pulangkan"

Setelah dibuka....inilah hasilnya......
TERIMA KASIH SEMUA KENGKAWAN......




Ceewahhhh Motif abang tayang Brand baju ni kenapa yer?????
Ada abang kesah kan?????
By the way Thanks again to all my greatest friend in Dynisco....
Hopefully can meet you again in future...i mean next year lah...
Not tommorow or the day after tommorow,
Cause we still have a lot of time to chat together in our friend Open House.....
Tetiba abang feeling2 berlagak cakap orang puteh kan.....
Terasa terdengar2 ada orang cakap Peeerahhhhhh kat abang.... Ha..ha..ha...


Yang ni adalah key chain buatan tangan hadiah dari budak paling kreatif kat Dynisco iaitu Wati.
Cantek tak???? Cantekkk tak? Cantekk tak??? Siap ada nama abang lagi....HU..HU...HU..

Ini adalah Frame gambar berbentuk Komputer....
sesuai dengan Minat abang.....Cantekkkkk

Ni cenderahati ikan paus digabungkan dengan
Key Chain SpongeBob Yang Comel...

Abang siap sangkut patung yang kak Tina pacak atas kek abang tadi....
He..he..he...




Mark Biru ngan Jam Loceng.....Lawa.....

Ini abang tak tau nak eja macam mana...adakah KEE or KEY?????
Whateverlah kan...janji abang tau apa bender ni.....











Ini Mrs Lee bagi kat abang...Paper Note with the Case
dengan Card Holder yang cantekkk
Card Holder dia kena tekan satu punat dan akan
terbuka dengan gaya yang menarik.

tengok lah gambar tu ikut turutan....
Yang kelakornya tadi masa abang tunjuk kat mak, time tu abang picit
punat tu....tetiba abang terkentut sekali kan...
Terus mak abang tanya bender tu siap keluar bunyi ker?
Terus ketawa tak henggat kan.
Abang bagitau mak abang, yang tadi abang

terkentut....dia pun gelak sama.

Ini bos abang kat department.....


Antara Kad yang abang terima...

Selamat Hari Raya....
Ketupat Reben kat syiling office kilang.



Sajer nak citer hari tu abang buat pertama kalinya saja nak try macam mana
rasanya roti nan dengan ayam tandoori ni kan.
Ya ampun punyalah sedap "Cheese Nan" Yang abang order ni....dalam gambar atas tu lah.
Tapi ayam Tandoori....abang tak minat ler.....




Petang tadi gi open House rumah Kak Enon...
makan kuew Tiaw...sedap......


Ini lah jawapan teka teki itu.....
Kak sab kau jangan sentap yer.....


Akhir sekali...sebab abang pun dah penat kan.....
kengkawan abang nak Bye..bye...dah......
Wassalam

Monday, September 28, 2009

Kerja...Raya..Kerja...Beraya...Kenyang..

perghhhh lama gila tak "bersapu" blog abang ni kan....
sana sini sawang memenuhi segenap ruang dan penjuru blog
kesayangan abang ni kan. Cuti sakan di hari raya kaedahnya kan....
seronok giler walaupun sebenarnya abang cuti sekejap ajer.....
kilang abang hari tu, 18 haribulan 9, jam 3 petang dah tutup. Maka bermulalah cuti
abang yang dari 19 haribulan sampai 27 haribulan 9.....tetapi itu dikilang.,
Tapi abang gatal kan saja pergi buat part time kat kedai minyak warna hijau iaitu nama
kopratnya adalah PETRONAS.
Abang start kerja kat sana dari
19 haribulan sampai 26 haribulan 9. Maknanya abang cuma cuti satu hari jer....
Bagus kan???????
Pun begitu abang tetap beraya sakan...tetap balik kat kampung halaman abang kat Changkat Lada.
Syok oooooo.......Masa hari raya pertama abang kerja pagi, so bila balik pukul 3 abang terus bergegas balik umah, mandi2
pakai apa2 yang patut terus bertolak kat rumah Taufik, tempat hanafi tinggal. Ingat tak dengan Hanafi? Alah kawan tempat kerja abang
yang kat petronas tu. Dia orang Bandung, Indonesia. Abang kesian tengok dia ni tak der tempat nak beraya, Maklumlah orang merantau.
Teringat kisah abang kat singapore dulu. Masa abang kena tipu kat sana dulu, ada Abang Rahmat datang menghulurkan bantuan untuk abang,
ada uncle potong kotak yang tak lokek membelanja abang, Ada Miss Tan, Auntie Ah lan, Auntie Judy, Auntie Mary, Auntie Anne,
Josephine, Kak Juma, Kak Ani dan ramai lagi yang selalu juga berikan perhatian pada abang kat sana. Tanpa mengira bangsa mereka membuatkan abang rasa selesa di tempat yang bukan tanah tumpah darah negara abang.Terima kasih pada kalian semua.......


Hari raya pertama hari tu abang bawa Hanafi beraya kat Rumah Kak Sab dengan Kak Tina. Memang sendatlah perut kami makan hari tu kan.
Kat rumah Kak sab kami makan lontong dan juadah2 lazim aidilfitri yang lain lah macam lemang dan sebagainya. Sedap.......Hanafi suka lontong tu....
Abang suka rendang kat rumah kak sab...Enak bangat........
Lepas tu abang, Hanafi, Maliza ngan Kak Sab ramai2 berkonvoi ke rumah Mak Kak Tina kat Kampung Pasir Panjang. Kat sini kami membedal nasi himpit ngan
kuah kacang berserta kueh2 raya yang ada...tapi masa tu perut dah penuh sangat...termengah2 abang nak makan kan....
Habis makan kami duduk sambil sembang2 pasal Mr E....NAK TAU PASAL APA.....tunggu.....nanti abang buat posting pasal dia...sebab abang memang terkejut beruk pagi tadi kan....
Penat punya pasal abang siap landing atas sofa kat rumah mak kak tina tu sambil baring2....
very the sopan abang kan....?????
Ha...ha...ha.... Ada aku kesah kan??????
Bila dah selesai kami pun mohon berundur, Kak sab nan Maliza balik rumah, tapi abang ngan Hanafi terus bergerak ke arah panggung wayang.
Sebab kami dah janji dengan Nija nak tengok Citer Jin Notti malam tu. Bila sampai panggung, Abang beli 3 tiket pukul 9.30 malam.


BEST GILER CITER NI KELAKOR.....
Sebab masa pun panjang lagi, abang pun terus bawa Hanafi pusing2 Kat Bandar Lumut. Maklumlah dia tak pernah sampai sana lagi kan.
Apa lagi terpegunlah dia melihat keindahan dan kecantikan bandar Lumut. Selama ni dia hanya dapat melihat Stadium Manjung yg terletak di tepi Petronas tu.
Mungkin dalam fikiran dia itulah tempat paling canggih kat manjung ni gamaknya.

Hari raya kedua, macam biasa lepas habis kerja abang pergi ambik hanafi dan kami terus bergerak ke "Venice Of Perak" dimana terletaknya
rumah Maliza. Bila sampai kat dalam rumah abang tengok geng2 abang yang lain Fiza ngan shahsa n the family dah habis makan.
Adik beradik Maliza yang lain pun dah beransur nak balik.
Dapatlah abang tengok muka abang Maliza yang seiras ngan Menteri Besar yang abang tak
berapa nak berkenan tu, yang baru2 ni poster muka dia kena simbah dengan Cat tu...siapa lagi tentulah Dr Zambri......kesian ko kan.....

abang sokong PAKATAN RAKYAT.
Tapi abang Maliza ni tak lah tau abang tengok muka dia ada iras2 Dr Zambri tu kan.....
Yang pasti dia adalah orang yg berlainan....
wajah sahaja hampir menyerupai.......
Tapi anak "Che Mat" tak der hari tu dia kena kerja,,,,,,,
Kat rumah Maliza kami disajikan dengan Hidangan Nasi Tomato yang baru pertama kali dimasak oleh Maliza.....
kira eksperimenlah ni.....nasib baik sedap....
tak sia2 rumah kau ada internet,.....
Bila dah kenyang kami pun minta diri ngan Family Maliza terutama ibunya yang peramah dan mempunyai muka saling tak tumpah macam sepupu mak aku.....
Banyak nyer pelanduk dua serupa dalam family ni kan???????
Aku, Hanafi dan Maliza pun terus bergerak ke rumah Kak Mah Pulak. Makin sendatlah perut kami lepas ni.
Sampai sana shasha ngan fiza dah sudah makan. Memang kami suruh diaorang pergi dulu....
Kat rumah kak mah kami makan Laksa Mee....makanan orang pangkor yang sangat glamour didaerah manjung ni. Sedappppp ooooooo
Macam biasalah abang lah katakan.....terduduk kekenyanganlah kaedahnya......Puas.....
Petang tu lepas hantar Hanafi balik abang terus packing apa2 yang patut dan terus balik ke Changkat Lada.
Sampai sana mak saudara abang yang abang panggil achik dah lama sampai. Dia tengah masak. Abang pun terus duduk kat dapur sambil sembang2 ngan dia.
Achik abang ni kelakor orangnya.Abang pun memang rapat ngan Mak saudara abang yg sorang ni. Malam tu jugalah kakak abang yang dari penang tu sampai ngan Mak abang yang beraya kat johor tu. Pak lang abang pun sampai time tu juga ngan anak beranak dia, iaitu sepupu2 abang lah.....
Memandangkan mak abang adalah anak sulong, maka sepupu2 abang semuanya adalah pangkat2 adik buat abang....dah macam bapa saudara diorang dah abang ni.
Bayangkan lah salam abang pun diorang cium tangan.
Esoknya dalam pukul 10 abang balik manjung sebab pukul 3 petang abang nak kerja pulak kan.
Begitulah rutin hidup abang sampailah 26 haribulan hari tu abang tamat bekerja buat kali terakhir di petronas sebelum abang berangkat ke Bera, Pahang. ohhhh sedehhh nak tinggal petronas....
Walaupun gaji kat situ kecik....tapi abang happy kerja kat situ....
seronok kengkawan kat situ....

Selamat Tinggal Petronas Seri Manjung.

Tadi baru call Bob tanya jalan.....Tunggu dan nantikanlah kisah kehidupan abang disana pulak yer.......bye2 dulu untuk kali ini.........

Thursday, September 10, 2009

Kilang Takder Letrik, Abang sakit, & Berbuka di KFC

Hai…hari ni abang bersiaran pagi2 pulak yer….
sebabnya tadi kat tempat kerja letrik tak ada.
So kami pun duduk beramai2 dihadapan
kilang sambil ngulor mengulor….
Setelah perbincangan dibuat diantara pihak pengurusan,

maka kami dibenarkan balik….
Tapi nanti kalau jam 1 tengahari letrik dah ada,

kenalah masuk kerja balik.
Nanti hari sabtu kena ganti balik cuti kecemasan kami pagi ni.
Sedeh…….Kat bawah ni ada abang amik gambar
situasi kat kilang pagi tadi…..

Kak iLA baca Paper

kak sab & the Gang

Kak jue (HOD Store) n Kak iLA

Puan Latipah tengah beri taklimat suruh
kami balik...



Semalam kat tempat kerja, abang rasa macam tak larat jer….
sebenarnya masa sahur tu dah rasa lain macam.
Tapi bila abang amik panadol, abang rasa macam okay sikitlah kan.
Tapi bila dah sampai kat tempat kerja abang
dah rasa cam tak larat….dan tengah abang rasa cam
tak bertenaga tu tetiba HOD abang datang bagitau
petang ni kena buat OT sampai pukul 6
sebab nak sorting barang2 reject….
Mak oiiii abang dah terbayang2 dah kat tempat
simpan barang2 reject tu…bukannya apa…
tempat tu panasnya kurang sikit daripada
duduk dalam ketuhar gelombang mikro….
ooooo idak lerr….yang paling tak sanggup tu sebab
abang kena OT dengan Mr E….tak ader makna nya kan….
bukan abang berdua ngan dia jer….Din pun ikut sekali.
Tapi abang nyampah ler nengok muka Mr E
yang masam memanjang tu kan….
Tak der mood abang.
So abang pun apa lagi terus ke
office minta surat pergi klinik. Dah memang
kebetulan abang rasa cam nak demam kan.
So tengahari tu waktu rehat abang pun berangkatlah
ke klinik Azhar.

Sampai jerk at sana pembantu klinik
tu cakap doktor belum masuk lagi. Pukul 2 Baru doktor
tu masuk. Abang tak tunggu lah kat dalam tu kan,
baru pukul 1 lebih. Lambat lagi. Abang pun masuk kat
dalam Cyber Café dulu. Tapi hampeh…
lembab internet kat situ…Abang keluar dan terus
duduk kat tempat menunggu dalam klinik tu
sambil menanti ketibaan doktor….
Tak lama lepas tu, abang nampak doktor tu masuk.
Dan nama abang dipanggil tak lama selepas tu.
Bila abang duduk tepi doktor tu, dia suruh abang buka mulut,
dan dengan pantas dia sumbat termometer dalam mulut abang.
Habis tu dia sumbat stick kayu yang nipis untuk tekan
lidah abang supaya dia boleh tengok tekak abang.
Kut2 ada tonsel kan.
Lepas tu dia check pernafasan
abang pulak. Bila dah selesai abang tengok dia mula
menulis2 dalam kad laporan abang tu.
Macam2lah dia tulis. Lepas tu tetiba dia bersuara….

Awak ni kena Flu…….

Abang tak berapa dengar kan…

terus abang Tanya dia balik…

Saya demam biasa ke doktor?

Doktor tu jawab….

H1N1 kut…

(dia siap senyum2 lagi…berguraulah konon…)

Hissshhh TAKKANLAH….

berseriau darah abang kan…..

Biasa kalau H1N1 ni lambat sikit baiknya….

tengoklah kalau tiga empat hari lagi tak ok…
awak datang balik…

Bila dah sudah abang keluar ambik ubat…tapi sebelum tu sempat juga tangkap gambar ni…..he..he….
MBBS tu...bukan calang2 dokter ni...

Ni Ubat yg abang kena Makan....



Malam semalam abang, kak amy, reen, azimah atau saemah,
Fazdli & isterinya
buka puasa kat KFC Giant.
Masuk kali ni dah 2 kali abang buka puasa kat KFC.
Yang first hari tu kat Lumut. Gambarnya lain kalilah
letak kat sini.

Kak amy janji nak bawa biskut….tapi dia lupa….sedeh…….

Reen pulak lagi sedehhhhh sebabnya…pakwe
dia iaitu Din tak leh nak datang…..Menangislah pulak kan…..he..he…he….

Si Azimah @ Saemah hari tu tak puasa,

samalah cam abang kan….
Cuma bezanya dia tak puasa sebab bulanan….
abang pulak sebab tadi jumpa doktor dia dah dua kali sumbat benda dalam mulut abang kan…
so abang konpius batal ker idak…
last sekali abang terus berbuka jerk kat umah petang tu…
siap makan ubat lagi…..ini lah gambar2 kami semua….


Tapi sebelum tu abang nak bagi teka teki...
apakah barang yg Saemah nak beli...
yang dalam genggaman dia dalam gambar ni...




Amboi.....Sedapnya dia....

Fazdli dan Isteri




Dah habis makan, Kami jalan2
Kat dalam Giant....








Memang suka Bergambar Awek Din ni...
Sedehhh tetap sedehhh pose tetap tak nak Kalah

Kad Raya ni unik...panjang dan sweet......

Kad ni pulak tersangat2 Sweet dan bermakna....
Abang dah beli...bukan nak kirim..
Tapi nak simpan....untuk future awek kut...


Yang ni Kad upacara Lepas geram abang...
Kenapa kat Giant ada beribu-ribu Kad ni...????







Reen tengah meNRY produk
Terbaru Garnier.....
(Tu dalam Sedehhh tu...)






Jawapan teka-teki...