Tuesday, May 17, 2011

BoboiBoy! Ying! YaYa! Gopal....Mengancamlah..


Alien datang menakluki bumi.....
demi koko yang di cari-cari...
merekakan tiba tak lama lagi...
apa mungkin terjadi......
jadi kita perlukan penyelamat bumi....
BoBoiBoy!!!!
BoBoiBoy!!!
BoBoiBoy!!!

Ying! YaYa! Gopal
Dan super hero kita
BoBoiBoy! BoBoiBoy! BoBoiBoy! BoBoiBoy!



Lama ta dengar suara Burn AF1 nyanyi kan...
last2 bila lama menyepi akhirnya keluar ngan lagu yang
gempak dan cepat giler famous sebab jadi OST untuk
siri animasi terhebat selepas Upin dan Ipin.

Siri BoboiBoy ni dibangunkan oleh Animonsta Studios.
Mereka ni sebenarnya adalah bekas orang kuat animasi
"Upin dan Ipin". Tetapi atas sebab2 yang aku sendiri tak pasti
diorang ni pun dah keluar dari Les' Copaque dan akhirnya telah
menubuhkan syarikat Animonsta Studios.

Pengarah Urusan Animonsta Studios, Mohd Nizam Abd Razak
bersama-sama dengan rakan2 yang ikut bersama keluar dari
Les' Copaque telah berganding bahu memeras otak mencipta
satu animasi yang sesuai dengan rakyat Malaysia.
Maka terhasillah satu watak adiwira yang dapat kita
tatap di kaca televisyen hari ini....iaitu... BoboiBoy.
Citer ni memang kelakar giler....

Aku sendiri tak pasti sama ada diorang ni ada perselisihan
faham dengan
Les' Copaque atau pun tidak.
Yang aku pasti kehadiran mereka ni dah
mencetuskan satu persaingan yang sihat

untuk industri animasi negara.

Hasinya kini kita bukan sahaja boleh berbangga dengan Upin dan Ipin, tetapi
juga BoboiBoy. Tahniah kepada tenaga kerja kreatif yang menghasilkan siri animasi ini.

Syarikat ini bernaung di bawah Multimedia Development Corporation (MDEC) di Cyberjaya yang menyediakan telah geran kepada mereka.

Animasi yang dihasilkan sebanyak 13 episod ini kini boleh disaksikan
di TV3 pada setiap hari Ahad jam 7.00 malam.
Kos penghasilan animasi yang bercorak aksi super hero ini adalah
sebanyak 2.6 juta Ringgit.

Tetapi satu jer aku tak puas hati....
kenapa TV3 asyik ulang episod yang lepas jer.....
Bosan aku..... Cakap ada 13 episod.
Siarkan ajerlah episod yang seterusnya....

2 comments: